Haberler:

Şarkılarınızı SOUNDHORUS ile tüm dijital müzik platformlarına dağıtabilirsiniz.

SOUNDHORUS şarkılarınızı iTunes, Spotify, Fizy vb. 200 e yakın dijital müzik platformu ve Youtube’a dağıtır, gelirlerinizi toplar ve aylık olarak size öder. Size yeni şarkılar üretmek için daha çok zaman kalır.

Şarkılarınızın haklarını SOUNDHORUS ile koruma altına alarak dijital müzik platformları ve YouTube üzerindeki tüm gelirlerinizi tek adreste toplayabilir, gelirlerinizi aylık olarak SOUNDHORUS üzerinden tahsil edebilirsiniz.

SOUNDHORUS müziğinizi iTunes, Spotify, Apple Muzik, YouTube, Shazam, Vevo, Amazon, Google Play Music, Muud, Tidal, Napster, Fizy, Deezer, Simfy Africa, Medianet, 7Digital, Slacker Radio gibi dünya çapında pek çok dijital müzik platformunda yayınlar, gelirlerinizi toplayarak size ulaştırır.

Şarkılarınızı SOUNDHORUS ile tüm dijital müzik platformlarına dağıtın, müziğinizden para kazanın.

SOUNDHORUS bağımsız müzik platformu... Şarkılarınızı SOUNDHORUS ile tüm dijital müzik platformlarına dağıtın, müziğinizden para kazanın.

Siz de müziğinizi dijital müzik platformları üzerinden dünyaya dinletmek ve müziğinizden para kazanmak istiyorsanız hemen üye olun...

SOUNDHORUS, şarkılarınızı dijital müzik platformları ve YouTube'a dağıtır, gelirlerinizi toplayarak direkt olarak size öder. Bu sayede hiç bir yapımcı ve müzik şirketine ihtiyaç duymadan şarkılarınızı dünyaya dinletebilir, gelirlerinizi kendiniz tahsil edebilirsiniz.

Streaming Sahteciliği

Fiziki satışlar dönemin en önemli sorunu “korsan” olarak tanımlanan izinsiz albüm baskılarıydı. Streaming dönemi korsanlığı ortadan kaldırdı ama yerini “sahte” dinlemeler aldı.

Streaming Sahteciliği

Fiziki satışlar dönemin en önemli sorunu “korsan” olarak tanımlanan izinsiz albüm baskılarıydı. Streaming dönemi korsanlığı ortadan kaldırdı ama yerini “sahte” dinlemeler aldı.

Sahte dinlemeler aslında yeni değil. Streaming platformlarının ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren otomasyon yoluyla veya “organik” yöntemlerle dinleme sayılarını arttırmaya yönelik bir çok sahtecilik yapıldığı biliniyor. Zaman içinde dinleme sayılarının çok yükselmesi ile bu tür sahtecilikler daha az dikkat çekmeye başlasa da son günlerde konu tekrar gündeme gelmeye başladı.

Bu gündeme geliş sadece sahte dinlemelerle sınırlı değil. Teknoloji geliştikçe ve sektörün ana gelir kaynağı streaming olunca “beyaz ses”, “gürültü” vb. isimlerle anılan müzik eseri niteliği taşımayan kayıtlar hızla arttı ve ciddi bir gelir kaybına neden olmaya başladı. Universal bu konuya stratejik bir önem vermeye başladı.

Sahteciliğin bir başka şeklide değiştirilmiş kayıtlarla ortaya çıktı. Ünlü isimlerin şarkıları hızlandırılarak veya yavaşlatılarak platformlara yüklendi. Bunların gelirleri gerçek hak sahiplerine gitmedi.

Bu durumu engellemek için, streaming sahteciliğine karşı teknolojik mücadele vermek amacıyla kurulan Beatdapp firması ile sektörün önemli oyuncuları bir araya geldiler. Universal, Soundexchange ve Napster ile işbirliği yapan Beatdapp dinlemeleri analiz ederek sahte olanları bulmaya çalışıyor. Şirket 2023 yılında 2.2 trilyon dinlemeyi analiz etti.

Kaynak: Müzik Analiz

SOUNDHORUS
Yönetici

Yaratıcılık denince ilk akla gelenlerden biridir reklam sektörü. Yine de bünyesinde bol bol klişe barındırır: Renksiz mutfaktaki kadın dağ gibi bulaşıkla didişirken renkli mutfaktaki kadının gülümseyerek işi bitirmesi...

Yardım